Спомениците во Битола со маски

0
556

Денеска дел од спомениците во Битола добија маски. На повеќе културни дејци, борци и видни личности поставени им се маски против штетните честички. Со маски низ градот можат да се забележат обележјата на Борис Стрезовски, Јосип Броз – Тито, Крсте П. Мисирков, Мирка Гинова, Таки Даскало.

Snap 2015-12-28 at 22.46.51