Според ДИК во Битола најмногу гласови освои СДСМ

0
8772

Од 100 проценти обработени податоци на ДИК во Битола за ВМРО ДПМНЕ глесале 23.868 или 41,11 %, а за СДСМ 26.741 или 46,06 %.

Партија Гласови Процент**
1. ВМРО-ДПМНЕ и др. 23.868 41,11%
2. ДПА 134 0,23%
3. ДУИ 997 1,72%
4. СДСМ и др. 26.741 46,06%
5. КПП – Трет блок 643 1,11%
7. Алијанса за Албанците 166 0,29%
8. ЛП 226 0,39%
9. ВМРО за Македонија 1.971 3,39%
10. БЕСА 229 0,39%
11. ЛЕВИЦА 1.339 2,31%