Србија отвора нови поглавја во преговорите за влез во ЕУ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во преговорите на Европската унија со Србија за за прием на таа земја во Унијата денеска во Брисел ќе бидат отворени уште две поглавија: за интелектуалната сопственост и за царинската унија. Со тоа ќе бидат отворени десет од вкупно 35 поглавија, додека две поглавија се привремено затворени. Денешниот состанок во Брисел се очекува да го води еврокомесарот Јоханес Хан.

Share.