Србин и неговата ќерка загинаа во експлозија во Шведска

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Четири лица, меѓу кои еден Србин и неговата четиригодишна ќерка загинаа во експлозија што се случи во шведскиот град Гетеборг во петок вечерта.

Дваесет идеветгодишниот Дејан Мандиќ и неговата ќерка Луна со уште двајца пријатели се наоѓале во автомобил под којшто била подметната експлозивна направа.

Експлозијата се случила на патот 155 во населбата Торсланд во Гетеборг. Мандиќ и неговите двајца пријатели загинале на лице место, додека неговата ќерка починала во болница.

Според информациите на шведскиот дневен весник Aftonbladet, жртвите се враќале од риболов.

Полицијата испитува дали експлозијата била намерно подметната или станува збор за грешка.

Share.