Србиновски за кривичната од Николовски

0
657

Ми прават политички притисок, или ако сакате хајка против мене и моето семејство, бидејќи сакаат да добијат поени кај земјоделците во пелагонискиот регион. Но, јас со децении, од 1990 години сум меѓу земјоделците како претседател на изборната единица на партијата и тие се задоволни од политиките на ВМРО-ДПМНЕ и Владата. Јас секој ден сум со земјоделците  и ги знам нивните маки од црните денови кога владееше СДСМ. Затоа земјоделците нема да ги прифатат и повторно ќе му јуа дадат довербата на премиерот Никола Груевски “, изјави Илија Србиновски, раководител на ПЕ МЗШВ-Битола