Средба на комисијата за медиуми за избор на петтиот член

0
379
Привремената комисија за следење на медиумското претставување денеска продолжува со разговорите за да се избере петтиот член на комисијата.
Рокот за избор на петтиот член, кој согласно политичкиот договор треба да е етнички Албанец, истече минатата недела.
Десетина новинари и професори се кандидираа за оваа позиција, а кандидатот Даут Даути вчера информираше дека ја повлекува својата номинација.