Средно загадување во Битола

0
482

Мерењата за загаденоста на воздухот утрово во 8 часот покажуваат дека најзагадено со ПМ 25 честички било во Карпош, каде нивото на загаденост е оценето како високо, односно меѓу 55 до 110 микрограми на кубен метар воздух, како и во Тетово, Лисиче, Гази Баба, каде се измерени меѓу 90 и 180 микрограми ПМ10 честички на кубен метар.

Средно загадување со овие честички, односно од 50 до 90 микгрограми на кубен метар е регистрирано во Карпош, кај Ректорат, на мерното место Битола 2, во Кичево и Кочани.