Српската влада ги укина контрамерките против Хрватска

0
322
Српската влада одржа вонредна седница, на која донесе одлука за укинување на контрамерките преземени против Хрватска, откако таа ја деблокирапе границата со Србија.
По седницата, премиерот Александар Вучиќ изјави за Хрватската телевизија дека Србија „апсолутно” ќе го укине емрагото врз хрватските производи.
Српските медиуми објавуваат дека омекнувањето на ставовите доаѓа по притисокот од Европската унија.