Српските одбојкари за „влакно“ го избегнаа терористичкиот напад во Истанбул

0
748

Српската одбојкарска репрезентација која преку Истанбул патуваше за Техеран на мечот со Иран од светската лига веднаш беше извлечена од српскиот конзул и однесена во хотел, каде ја мина ноќта пред денес да продолжи за Иран.

За „влакно“ избегната голема трагедија во терористичкиот напад во кој неколку бомбаши самоубијци се разнесоа за да предизвикаат масакр  а големиот аеродром во Истанбул.