Српските полицајци ги бркаат мигрантите назад во Македонија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Граѓанските активисти кои веќе два месеци помагаат на мигрантите на северната граница со Република Србија, во групата на социјалната мрежа Фејсбук, јавуваат дека изминатата ноќ била исклучително тешка, откако со два возни композиции, од Гевгелија на преминот Табановце присатигнале близу 1000 мигранти.

Неколку групи мигранти на самата гранична линија велат дека се принудени да се вратат назад бидејќи српските полицајци не дозволуваат да влезат во Србија и ги бркаат во Македонија.

Share.