Статусот на ромите во денешнината

0
960

Статусот на ромите во денешното општество, пред утрешниот светки ден на Ромите 8- ми април. На оваа тема денеска во Актуел на Тера со Џевдет Џеловски од здружението Ромска ѕвезда. Утре на плоштадот Магнолија од 12 часот традиционално ќе го одбележат светскиот ден.