Стотина параглајдеристи го украсија небото над Битола

0
2685

Попладнево небото над Битола беше украсено од стотина параглајдеристи кои од западниот дел над Битола преку средишниот,  се спуштаа кон Пелагониската котлина.

Дел од нив останаа подолго време над самиот град, а оние кои ги забележаа уживаа во нивните летачки перформанси.

Во неколку групи во период од околу час и половина ја надлетуваа Битола.

14017963_1275665999112747_1089253506_n

14011773_1275666155779398_851807217_n

14017750_1275666275779386_571498743_n

14017923_1275666362446044_1808699913_n

14018102_1275666409112706_781486356_n

14030737_1275666492446031_747462968_n