Стотици мигранти нелегално влегоа во Македонија

0
737

МВР информира дека 600-700 мигранти нелегално влегле на македонска територија оф Грција кај гевгелиското село Моин и оти полицијата, во соработка со АРМ, работи на нивно враќање во Грција.

Новинската агенција Ројтерс претходно објави дека околу две илјади мигранти, кои со денови се заглавени во Идомени, денеска влегоа на македонска територија. Фоторепортерот на агенцијата Стојан Ненов сведочи дека по неколкучасовно пешачење, мигрантите ја заобиколиле жичаната ограда и влегле на македонска територија западно од Гевгелија.

МВР информира дека полициските и армиските сили преземаат засилени мерки за безбедност, особено на местата каде што се забележани поголеми групи мигранти кои нелегално ја преминуваат границата.