Страшниот ураган „Никол“ ги „посети“ Бермудските острови

0
482

Ураганот „Никол“ ги погоди Бермудските острови, носејќи кровови од куќи и корнејќи дрвја, пред да премина на Атлантикот.

Невремето ослабна од категорија четири на три, но и понатаму е проследено со ветрови кои дуваат со брзина поголема од 205 км/ч.

Тимовите за вонредни ситуации се на терен, каде ги расчистуваат улиците, и ги поправаат објектите и урнатите електро водоводи.

„Во моментов немаме информации за евентуални загуби на човечки животи или повредени“, рекол премиерот Мајкл Данкли за Ројтерс.