Стрежево: Малку снег за да се вклучат ски лифтовите

0
610

„ Скијачкиот центар „Ниже Поле” ги известува сите вљубеници во зимските спортови дека причината поради која ски лифтовите не отпочнаа со работа е малата снежна покривка од 20 см снег. За непречено функционирање потребна е снежна покривка од најмалку 30 см снег. Заврнатиот снег е натапкан , а ски лифтовите се подготвени по сите технички стандарди, за што е добиена  дозвола за  работа од Министерство за транспорт и врски. Бачилото е комплетно реновирано и ќе стратува со работа овој викенд“ стои во соопштението на ЈП Стрежево.