Стручен симпозиум на Неуромедика во Битола

0
2359

Повеќе од 130 доктори од Пелагонискиот регион денеска зедоа учество на циклусот стручни симпозиуми кои што Неуромедика ги организира низ градовите во Македонија. Денеска симпозиумот посветен на 4 теми од областа на радиологијата, неврологијата, реуматологијата и пластичната хирургија

dr ugrinovski

Интимните механизми на епилепсијата се екстремно комплексни, така  што недостасуваат сеуште многу сознанија за разрешување на енигмата наречена епилепсија, вели проф.д-р Методи Чепреганов специјалист невропсихијатар

dr cepreganov

Проф.д-р Миодраг Врчаковски ја отвори темата за тоа што е подобро, дали компјутеризирана томографија или магнетна резонанса? Тоа е вели Врчаковски дилема дилема кои што ја имале сите пациентиа постоела и кај докторите. Затоа тој разработил стратегија

dr vrcakovski

Неуромедика на денешниот симпозиум најавија дека во август 2016 ќе ја отворат нивната нова болница