Свештеници скапите станови ги користат како геј сауни и бордели

0
438

Во извештаите на католичката престолнина се наведува дека Ватикан, вредните недвижности во центарот на Рим ги изнајмува по ниски цени од пазарните цени, и дека на тој начин ги „враќа услугите“.

Двете улици во близина на италијанскиот парламент се наведени во овие документи. Постојат тврдења дека ватиканската организација на Конгрегацијаа за веронаука управува со стотина недвижности во Рим чија вредност се проценува на стотина милиони евра.

Во сопственост на Ватикан, стамбениот блок во Рим во кој бил познат „Europa Multclub“ Станува збор за најпознатата геј сауна во Европа во која биле организирани разни тематски вечери, а промовирани биле и видеа во кој еден маж се соблекува и после тоа облекува свештеничка облека.