Светски ден на животна средина

0
443

На повеќе локации во државава денеска ќе се спроведат активности за отстранување несоодветно одложен отпад, со што се реализира проектот „Чиста околина“ дел од пролетната акција од кампањата „Македонија без отпад”.

По повод Светскиот ден на животната средина, проектот го спроведуваат Агенцијата за млади и спорт во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање, Сојузот на извидници на Македонија и општините со јавните комунални претпријатија.