Светско и европско над Пелагонија

0
771

Деновиве во Крушево се одржуваат два натпревари и тоа 19 европско првенство во класа еден по Светска воздухопловна федерација (ФАИ) во змејови, каде учествуваат стотина натпреварувачи и во седмото светско првенство во класа пет по ФАИ ( тврдокрилци), каде учествуваат 30тина натпреварувачи од скоро цела Европа а исто така и од Јапонија, Америка, Австралија, Бразил и други. Нивната цел е да поминуваат по зададени џпс точки, каде треба да прелетаат по 150 па и повеке километри над Пелагонија.

13612351_10153846179852984_760280790000021526_n

13619963_10153846177712984_6874370198180040121_n

13659042_10153846177777984_3429433141152268631_n

13680899_10208578498011926_8341156392851505395_n

 

13718657_10208578494971850_3406798547367590202_n