Тајфун го погоди централниот дел на Јапонија

0
308

Невремето го наруши нормалното одвивање на сообраќајот и предизвика поплави и лизгање на земјиштето, јавија јапонските медиуми.

Властите повикаа десетици илјади локални жители да се евакуираат во три крајбрежни префектури.

Поради бурите беа укинати десетици летови и возови, а над регионот на Токио се регистрирани поројни дождови.

Метеоролошките служби предупредија за опасност од лизгање на земјиште, високи бранови и излевање на реки во источниот и централниот дел на Јапонија.