Талески на баклава во муфтивството

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

muftija 21Рамазан Бајрам најголемиот празник во муслиманскиот свет помина, но парчето баклава за градоначалникот Талески се чуваше. Битолскиот муфтија го пречека Талески во муфтиството, по сите адети на својата вера, во знак на пријателство и добра соработка.

muftija 3 21Плуми Велиу вели дека овој месец кој помина не е само на муслиманите туку на солидарност, добрина и со битолската општина сорботката на тоа поле е секогаш добра и дека градоначалникот секогаш им ја дава поддршката сите да го почуствуваат сјајот на овој празник.

 

 

muftija 21 plГрадоначалникот со потврда дека соработката со битолското муфтивство е на високо ниво.

taleski 21Д-р Владимир Талески им го честиташе празникот на сите припадници на исламската вероисповед со желби за добро здрваје и успех.

muftija 2 21

И двајцата рекоа дека соработката продолжува во сите сегменти на заедничкото живеење со цел подобар живот за сите граѓани незавсино на верската припадност.

Share.