Талески за надлежностите во ФК Пелистер

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денеска градоначалникот Талески прашан за последните случувања во ФК Плеистер вели е чудно што сите се обраќаат кај него а клубот има свој сопственик и дека општината за разлика од ракометниот клуб има само неколкупроцентно учество во ФК Плеистер.талески додаде дека ветената помош или финасиска поддршка за спортот одвоена од буџетот на општината во визина од 8 милиони денари скоро во целост е исплатена и се надева дека тоа ќе се случи до крајот на годината.Талески додаде дека како што кажал и претходно не бил задоволен од досега постигнатите резултати на клубот.

Share.