Талески за Специјалното јавно обвинителство

0
1027
SONY DSC

-Ова прераснува во хистеричен садомазохизам и се прави невидена политичка хајка. Незвисна суверена, самостојна Република Македонија, ако продолжи овој тренед се помалку ќе личи на тоа. Мислам дека ваквиот однос кон релевантните институции, кон  функционерите и она што го работиме ние е директен обид да се наруши суверинитетот и самостојноста  на Република Македонија.Ние не сме криминалци и нема да дозолиме на никој тоа насила да прави од нас. Ги покажавме сите документи што требаше да ги видат, се разбира за она за што се надлежни, иако имаме сознанија дека тие си презеле ингеренции за дел од работите за кои што веројатно не се надлежни.  Во таа смисла сме изненадени, затоа што очекувавме да не пофалат, се што побараа им е достапно, а доколку им треба уште нешто стоиме на располагање,изјави д-р Владимир Талески, градоначалник на Битола