Талески за „Транспортер 2“

0
600

„Мода е тоа, секој што е градоначалник од ВМРО ДПМНЕ и оние кои ќе бидат кандидати на изборите од ВМРО ДПМНЕ да добиваат кривични пријави. Таков е трендот откако стигна животот на СДСМ односно режимот наречен живот, преку Специјалното јавно обвинителство и преку Основното јавно обвинителство да се пуштаат кривични пријави. Не знам дали некој од постоечките градоначалници е промашен со кривична пријава. Тоа е тренд, тоа е мода. Битола е по модата, па и кривичните пријави на СЈО почнаа од Битола, но има време кога ќе се објави се и ќе докажеме дека не сме постапувале противзаконски“ рече меѓу другото градончаланикот на Битола  Владимир Талески.

Тој објасни како течеле постапките околу тендерот и вели дека во него нема никакво законско прекршување.