Талески за воздухот во градот

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Ситуацијата со загаденоста на воздухот не е алармантна според резултатите кои што пристигнуваат на дневна основа. Веќе ваква е ситуацијата повеќе месеци за разлика од зимскиот период посебно во месец јануари кога загаденоста на воздухот беше поголема. За попрецизни резултати потпишан е договор со фирма која ќе ја мери загаденоста со воздухот три до четири пати годишно, така што добиваме попрецизни резултати”, изјави д-р Владимир Талески градоначалник на општина Битола.

Share.