Контакт

 

ТЕРА телевизија е една од првите приватни комерцијални ТВ станици во Република Македонија. Започна со емитување на сопствена програма на 07.04.1993 година. Првите неколку години како локална ТВ станица која го покриваше со својот сигнал градот Битола, а од 1996 година со пoставување на дополнителна предавателна мрежа ја прошири својата видливост покривајќи го Пелагонискиот регион. Од пред неколку години ТЕРА Телевизија е регионален медиум и  програмата ја следат жителите во општините Битола, Прилеп, Ресен, Крушево, Кичево, Македонски Брод, Демир Хисар, Могила, Новаци, Долнени и Кривогаштани.

Ул.Јанко Палигора бб. Битола 7000 Република Македонија
tera@tera.mk

+(389)47 258080