Телекабел донираше 1 милион денари

0
3262

Големите приватни компании на старт затаија во акциите за собирање хуманитарна помош за настраданите од скопскиот регион.

Меѓу првите кои донираа пари е компанијата Телекабел.

Kомпанија Телекабел денес на сметката на Фондот на солидарност уплати 1 милион денари за помош на настраданите семејства од поплавите.
„ Матерјаните добра нема да ги залечат раните од претрпените загуби на нашите сограѓани, но се надевам дека барем малку ќе им го олесни санирањето на штетите во домовите. Сочувство на семејствата на загинатите“ соопштија од компанијата.