Тера во куќичката на Дедо Мраз

0
632

Дедо Мраз е симбол на добрина, искреност и несебичност, без разлика дали верувате во него, секогаш мами насмевка и Ве потсетува на детството и магијата на новогодинешните празници. Некои од нас сеуште веруваат дека некаде далеку, на северниот пол, во малата куќичка живее Дедо Мраз а деветте ирваси стрпливо чекаат да започне новогодишното патување.
Легендата живее и носи радост секоја година одново и одново.
Ве очекуваме до 31 декември, секој ден од 10 до 20ч, да направите добар гест и да донирате нерсиплива храна, облека, играчки, средства за хигиена.

Бевме во куќичката наспроти градскиот чаасовник во Битола и се сретнавме со Дедо Мраз.