Терорист држел како заложници жена и дете

0
595

Терористот кој беше ранет и уапсен од страна на полицијата во рација во Брисел во квартот Шарбек, пред неговото апсење како заложници држел жена и дете. Се ова се случувало на автобуска станица

Ова се наведува на сјатот на весникот “La Libre Belgique”, кој се повикува на неименуван сведок.

На видео снимено со мобилен, кое го има направено сведокoт, се забележува како специјалци му приоѓаат на детето кое станува и го оддалечуваат од терористиот кој веќе лежи ранет на теренот.

https://youtu.be/Pb4HwzGk22M?t=13