Терористички напад во Русија

0
490

Најмалку едно лице загина, а двајца полицајци се сериозно повредени во напад врз полициски контролен пункт во јужниот дел на Русија, во Дагестан.

Бомбаш-самоубиец се разнесе во автомобил на контролен полициски пункт во јужниот дел на на Русија Дагестан. Пунктот е стациониран на 15 км од градот Дербент.
Според извештаите, на светските медиуми возилото се приближува до контролниот пункт, а потоа бил активиран експлозивот.