Тешка кражба во Горно Оризари Битола

0
1262

На 02.10.2015 година во времето од 12,30 до 14,30 часот во нас.Горно Оризари-Битола, во куќа сопственост на Ќ.Б.(1974), НН сторител извршил тешка кражба на тој начин што насилноја отворил споредната врата од куќата, влегол внатре и по извршено пребарување одзел 40.000 денари и пиштол„ЦЗ“ кал.9мм со сер.бр.41507, а потоа го напуштил лице местото.Се преземаат мерки за пронаоѓање на сторителот.