Тешка кражба во село Буково

0
3726

На 08.11.2015 година, во с.Буково-битолско непознат сторител со прекачување преку прозорец влегол во куќа сопственост на В.П.(59) и извршил тешка кражба при што одзел 33.500 евра, 3000 долари, 6.500 денари и златен накит стекнувајќи се со противправна имотна корист од 2.350.000 денари. Се преземаат мерки за целосно расчистување на случајот.