Тетово ден по поплавите

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ситуацијата денеска во Тетово изгледа хаотично и катастрофално. Вчерашното силно невреме и надојдените води на реката Пена зад себе оставија вистински хаос.

Полицијата и локалното население се во активна потрага по 6 годишно девојче кое се води за исчезнато, а изутринава беа потврдени 4 жртви од кои 3 малолетни деца, додека над 30 побарале лекарска помош.

Започнато е расчистување на теренот од страна на тешка механизација ангажирана од Дирекцијата за заштита и спасување, а на помош пристигна и Армијата на Република Македонија.

7d7c7702-5ad1-411e-bbd3-06dd5f863a51-11807530_1053299278044291_7502326025289948878_o

eeb10111-6020-40e2-82e3-79dbbfd27e01-11791985_1053299954710890_1932608404174925763_o

0913e4b3-acde-40e0-b5e2-3aed1aaa4777-11816365_1053299668044252_11492396314487967_o

294245-horor-zatrupani-kolikukji-nanosi-od-kal-i-do-4-metri...foto_

294250-horor-zatrupani-kolikukji-nanosi-od-kal-i-do-4-metri...foto_

294248-horor-zatrupani-kolikukji-nanosi-od-kal-i-do-4-metri...foto_

294249-horor-zatrupani-kolikukji-nanosi-od-kal-i-do-4-metri...foto_-770x450

5865d3e0-df60-4220-a869-851b56d4f83d-11782164_1053299884710897_6697689793013299750_o

e633f424-71bc-4367-a15c-1eddbf4a2101-11055296_1053299478044271_8490659996958663487_o

7d7c7702-5ad1-411e-bbd3-06dd5f863a51-11807530_1053299278044291_7502326025289948878_o

Share.