Топло до крајот на неделата

0
407

Жолта предупредувачка фаза прогласи за денеска Управата за хидрометеоролошки работи поради високите дневни температури, кои во југоисточниот дел од земјата каде дневните температури ќе достигнат и до 38 степени.

Топлото време ќе се задржи до крајот на викендот, а од понеделник ќе имаме посвежо време и пониски дневни температури.