Топло и полно на Конект во Сливница

0
1169

И вчерашниот ден многумина решија да го поминат на плажата на Конект во Сливница на Преспа. Околу пладне веќе најголемиот дел од  лежалките беа зафатени, а езерото полно со пливачи.

ponedelnik.Still010

На плажата на Конект освен Битолчани, во голем број присутни се и туристи од Прилеп, имаше од Гостивар и други градови во Македонија, преспанчаниа.

ponedelnik.Still011

И  иселениците беа тука, оние кои се уште се на одмор во родниот крај.

ponedelnik.Still012
Некои дојдоа по прв пат, но велат дека следната сезона ќе бидат почести гости.

ponedelnik.Still014

Оваа туристичка сезона и за оваа плажа е во својата завршница за ова лето. Но, и посетителите велат дека ако септември е сончев месец, има денови кога ќе може да се ужива уште малку на преспанското сонце, пред да пристигне есента.

ponedelnik.Still015

ponedelnik.Still016

ponedelnik.Still017

ponedelnik.Still018

ponedelnik.Still019

ponedelnik.Still008

ponedelnik.Still009