Топловодот е сигурно решени за аерозагадувањето

0
719

Градоначалникот на Битола, д-р Владимир Талески, на денешната прес-конференција на која зборуваше за проектите кои се реализирани или ќе се реализираат, зборуваше и за топловодот за кој рече дека е сигурно долгорочно решение против загадувањето и дека општината уште пред да станело модерно да се протестира за загадениот воздух, преземала мерки за намалување на загадувањето. Накоро ќе се прскаат и улиците со специјално средство.