Тра-ла-ла нижи интернационални успеси

0
444

Членовите на детскиот музички фестивал Тра-ла-ла, учествуваа на петтиот по ред, интернационален фестивал Абанико во Бугарија.

Во конкуренција од околу 200-тини натпреварувачи од Србија, Молдавија, Словенија, Романија, Бугарија, членовите на Тра ла ла, постигнаа извонреден успех со две први и едно трето место.

Во Бугарија на фестивалот учествуваа Илона Шундовска, Александра Дрогришка, Мартин Стефановски.

Ова учество во Бугарија е 34-то по ред, на претставници на Тра-ла-ла, на музички фестивали надвор од границите на Македонија.