Трајчевски и Јошевски со награда на музички фестивал

0
379

Изминатиот период текстописецот Цане Трајчевски, учествуваше на два фестивали со свои песни и тоа на Фолк фест Филиграни и Евро фест 2015.

На Евро фест беше автор на две песни а се закити и со награда.

Трајчевски со пејачот Љупчо Јошевски соработува долги години. Нивната соработка резултира со повеќе освоени награди на музичка сцена .

Јошевски во меѓувреме го подготвува новото цд. за кое 8 композиции досега се снимени.Промоцијата се очекува за оваа година.

Јошевски и Трајчевски спремаат и песна за Гоце фест.

Следно учество е и на други фестивали меѓу кои и Макфест.