Трајковски: Колку пари на граѓаните се потрошени за идеата Битола филмски град?

0
1389

-“Планирани се два филмски проекти во нашиот град и во околината.”  -Ова е изјавата на Талески уште во далечната 2005 година – 8 години подоцна, во 2013 година, битолскиот градоначалник се пофали со филмскиот град во просторот на старата касарна, кој помпезно го најави како грандиозно филмско студио каде ќе снимаат филмови и најголемите светски ѕвезди.

Денес, токму на ова место, кадет ребаше да се снима некој холивудски филм, останат е пустош, трева и отпадоци.

Од Дпмне се должни да одговорат колку пари на граѓаните потрошија за идејата „Битола филмски град“?, изјави Дејан Трајковски кандидат за советник на СДСМ и коалицијата.