Трамп ја замени забраната за патување со нови рестрикции

0
287

Американскиот претседател Доналд Трамп прогласи нови рестрикции за луѓето кои се обидуваат да влезат во САД од осму други земји, вклучувајќи го и Иран. Со тоа тој всушнот ја земени забраната за патување чија важност истекува. Трамп потпиша проглас со кој се воведуваат рестрикции за државјани на Чад, Иран, Либија, Северна Кореја, Сомалија, Сирија, Венецуела и Јемен. Рестрикциите ќе стапат во сила на 18 идниот месец, осум дена откако судот треба да одржи сослушување за законитоста на претходната забрана.