Трет ден гаснење на пожарот околу Чернобил

0
483

Веќе трет ден украинските пожарникари се обидуваат да го изгаснат пожарот, кој избувна викендов во забранетата зона околу нуклеарната централа Чернобил.

Претходниот голем пожар во забранетата зона избувна на 29 јуни во истиот шумски комплекс, откако се запалила сува трева. Тогаш огнот зафати површина од околу 130 хектари.