Трет ден штрајк на УПОЗ

0
460

Трет ден  синдикатот на УПОЗ ќе протестира пред министерството за правда. И за денеска во 11 часот е најавен протест а протестите ќе продолжат се додека не се исполнат барањата за покачување на платите на судската администрација.

Вчера УПОЗ  не успеа да се сретне со министерот, туку со советници од неговиот кабинет но епилог нема.  Му порачаа на министерот  дека нема да отстапат од барањата за зголемување на додатоците на плата.