Тревога во Варшава, евакуирани аеродроми

0
582

На главниот меѓународен аеродром во Варшава полицијата и граничната служба ги евакуирале вечерва двата терминали,  поради дојавување дека на аеродромот е подметната бомба. Претходно заради иста ваква дојава еден час бил затворен другиот варшавски аеродром Модлин., меѓутоа се покажа дека пријавата за поставена бомба е лажна.