Тројца битолчани се искачија на Килиманџаро

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Наташа Бошковска ,Иван Трпков и Виктор Калаузи се тројцата битолчани од планинарско спортскиот клуб „Димитар Илиевски Мурато“ од Битола кој што се искачија на Килиманџаро.

-Идеата за искачување на Килиманџаро беше на почеток индивидуален сон, нов континент, малку егзотичен и како што испадна на крај сепак различен од останатите врвови. Тоа замене беше поинакво планинарско искуство, вели Наташа Бошковска

-Планината е многу убава, највисок врв во Африка, многу егзотичен. Додека се искачуваш поминуваш низ 4 различни зони, прво поминавме низ грмушки

Share.