Тројца загинати на фудвалскиот натпревар Франција-Германија

0
2120

Експлозија на „Стад де Франс“ во Париз за време на фудбалскиот натпревар помеѓу Франција и Германија однесе три животи, а уште неколку други се повредени.

Претседателот на Француската фудбалска федерација, Ноел Ле Грат, ја потврди информацијата.
„Вечерта беше засенета од настаните околу ’Стад де Франс’. Имаше експлозија на влезот на вратата ’Ј’ и има тројца загинати и неколку повредении“, кажа Ле Грат.
На мечот беше присутен и претседателот на Франција Франсоа Оланд, кој беше евакуиран порано, поради претходните терористички напади во Париз.