Ципрас од Москва побарал десет милијарди долари ?!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Симптоматично за ова тврдење е што не е прво од ваков тип каде  владата на Ципрас се поврзува во геостратешките комбинаторики на Кремљ, но секако е прво каде се зборува за конкретна сума на пари.

Како што пишува  новинарот на Вима, Павлос Пападопулос, во текстот “Леонид, Алексис и Панајотис”, Москва не го отфрлила барањето, туку почнала неодредено да расправа за обезбедување на пет милијарди долари како “претплата” за гасоводот “Турски поток”.

Во истиот текст уште се тврди дека барања за кредити во долари биле испратени истовремено на Иран и Кина, но ниту една од двете страни не подлегнаа на искушението да доделат таквите заеми.

Share.