Ципрас прогласи национална жалост

0
402

Поплавите во Грција однесоа најмалку 17 животи и оставија десетици повредени луѓе. Многумина останаа без своите домови.

Се е уништено. Ништо не остана. Два мои автомобила ги однесе водата кој знае каде. Куќата одвнатре е целосно уништена, раскажува жител на Мегара.

Дојде водата, ги уништи вратите, уништи се, се преврте наопаку, прозорци, врати, се се, ништо не остави, вели жителка на Мегара

Ова се тешки моменти за нашата земја изјави премеирот Ципрас и прогласи ден на национлна жалост. Вети финансиска подршка за погодените домаќинства и бизниси. Материјалната штета е огромна и доправа ќе се утврдува.