Турските безбедности сили во офанзива против борците од ПКК

0
1156

Од вчера изутрина властите во Тунџели издадоа забрана за патување на цивилни автомобили по патиштата Тунџели – Ерзинџан и Тунџели – Оваџак.

Екипи на полицијата рано изутрината почнаа операција за ликвидирање на борци од ПКК. Операцијата се извршува со поддршка на воени хеликоптери Атак, Кобра и Сикорски. Во акцијата се вклучија и специјални сили.
„Сабах“ информира дека воените хеликоптери отвориле оган кон неколку стратешки цели на ПКК.
Претходно денеска во експлозија на бомба, постевена покрај патот во југоисточниот округ Шарнар беа ранети петмина полицајци.