Уапсен возач на камион во Грција кој што шверцувал 90 мигранти

0
538

Возач на камион во Грција е уапсен откако бил фатен дека шверцува 90 мигранти.

Полицијата го уапсила 55-годишниот возач, а помеѓу мигрантите имало 21 малолетник.

Мигрантите пристигнале од Турција и плаќале по 1.800 евра за да бидат префрлени во Атина. Над 60 од нив биле од Ирак, додека останатите биле од Еритреја, Етиопија, Конго и Иран.

http://a1on.mk