Убиени напаѓачите во Американскиот универзитет во Кабул

0
298

Авганистанските безбедносни сили денеска ги убиле двајцата напаѓачи кој влегоа во Американскиот универзитет во Кабул. Со тоа заврши десет часовната драма во која загина најмалку 12 лица. Нападот почна вчера со голема експлозија на автомобил бомба по што следуваше престрелка која ги натера студентите и персоналот на Универзитетот да почнат панично да бегаат. Властите соопштија дека со помош на советници од САД и НАТО по неколкучасовна спорадична престрелка, безбедносните сили успеале да ги убијат напаѓачите. Полицијата соопшти дека биле спасени над 500 ученици.